Veel Gestelde Vragen

Brussels Comics Figurines Museum

Reserveringen

Ik wil graag een bezoek aan het Brussels Comic’s Figurines Museum boeken

U kunt direct boeken via onze website, of wij kunnen een proformafactuur opstellen voor groepen of u kunt direct naar de site gaan zonder reservering aangezien de COVID-19 verplichting niet langer relevant is.

Is het mogelijk om op jullie site te reserveren voor een groep?

Het groepstarief vanaf 15 personen is ook online te boeken, je hoeft alleen het aantal deelnemers op te geven zodat het tarief automatisch wordt aangepast of selecteer “groep”

Hoe boek ik een bezoek voor een school?

Meestal sturen we een proformafactuur waarop de dag en tijd van het bezoek, het aantal kinderen en hun leeftijden en het aantal begeleiders vermeld staan.

(1 begeleider voor minimaal 12 kinderen)
evenals de volledige contactgegevens van de school.

Stuur ons een e-mail met alle benodigde informatie om u de factuur te sturen.

Is er een maximum aantal personen dat geaccepteerd wordt voor een groep?

Voor het comfort van het bezoek raden we aan om niet meer dan 25 tot 30 personen per groep te hebben.

Zou het mogelijk zijn om een globale reservering te maken voor 30 personen en het saldo te verrekenen op de dag van het bezoek, volgens het exacte aantal personen?

Het is heel goed mogelijk om voor 30 personen een reservering te maken en dan dezelfde dag ter plekke de betaling te voldoen naar gelang het aantal personen.

Ik wil een rondleiding boeken in het Brussels Comic’s Figurines Museum voor 3 maanden.

Helaas kunnen we een gids niet meer dan 6 weken voor de datum van het bezoek reserveren.

Ik wil graag twee kaartjes voor het museum aanbieden, maar ik weet niet op welke dag ze daarheen kunnen. Hoe kan ik tickets kopen zonder de dag op te geven?

Het is niet mogelijk om te reserveren zonder vermelding van dag en uur van het bezoek.

Kunt u mij laten weten hoe ik de Brussels Card kan gebruiken om museumtickets te bestellen?

Het is niet mogelijk om online te reserveren met de Brussels Card, je moet gewoon ter plaatse komen en je QR-code voorleggen!

Gids

Kunt u ons een groep bezorgen of mij de contactgegevens geven van een instituut dat gidsen aanbiedt?

De gidsen bevinden zich buiten het museum en vooruitbetaling is vereist om hun aanwezigheid te bevestigen.

Een gids van buiten het museum is in het weekend te boeken voor € 120,- voor maximaal 22 personen, op maandag en vrijdag € 85,-.

U kunt rechtstreeks afspreken met het bedrijf dat ze beheert (met een lichte voorkeur voor Didier Rochette), het zal gemakkelijker zijn om contact met hen op te nemen via:

Andrea Snaidero 
ITINERAIRES, Sur les Sentiers de l’Histoire
info@itineraires.be
0032 (0)496 38 85 94

Anderen

Biedt u kortingen als u een pers-, leraren- of invalidenkaart krijgt?

Deze korting wordt over het algemeen gegeven door nationale musea. Het Brussels Comic’s Figurines Museum is een privémuseum zonder subsidies.

Met de harde klappen van de covid-periode en de stijging van de energiekosten kunnen we het ons voorlopig niet meer veroorloven om dit soort kortingen aan te bieden. ☹

Mogen kleuters deelnemen aan activiteiten?

Het BRUSSELS COMIC’S MUSEUM zit boordevol dingen om te ontdekken voor de allerkleinsten, maar er moet rekening mee worden gehouden dat het inderdaad om een ​​privécollectie gaat en dat het bezoek in alle rust en met respect voor de kwetsbaarheid van de tentoongestelde stukken gebeurt.

We bieden daarom geen specifieke activiteit aan buiten de geluidsonderdompeling die in het hele museum aanwezig is, evenals een bioscoop.

Laat het me weten als het museum rolstoeltoegankelijk is.

Helaas is het museum alleen bereikbaar via roltrappen, hoewel binnen alles plat is.

Is het mogelijk om ter plaatse te eten?

U zult een bar vinden die toegankelijk is voor bezoekers om uw dorst te lessen, maar eten is ten strengste verboden in het hele museum.

Bent u open op feestdagen en tijdens vakanties?

Het BRUSSELS COMICS FIGURINES MUSEUM verwelkomt je op feestdagen, tijdens vakanties en op zondag. Vind openingsuren en -dagen in het tabblad “Praktische info”.

Heeft hij een winkel in het museum?

Ja, toegankelijk voor iedereen. Je vindt er collector’s items te koop en talloze goodies (Kuifje, Asterix, Marvel, enz.) om mee terug te nemen als souvenir!

Ik ben geïnteresseerd in uw museum, maar ik heb twee kinderen van 4 maanden en 3 jaar oud en ik wilde weten of het hen zou kunnen interesseren? En wat is de bezoektijd?

In het museum staan ​​de meest populaire stripfiguren die jong en oud versteld doen staan, waaronder het Smurfendorp. Het bezoek duurt gemiddeld 45 minuten en is inclusief een kleine bioscoop. Op de site vindt u een korte presentatievideo.

Hoe zit het met de tijdelijke tentoonstellingen (Klimt, Frida Khalo, enz.) die ook in de Horta-galerij te vinden zijn? Is de toegang tot het BRUSSELS COMICS FIGURINES MUSEUM ook geldig voor andere tentoonstellingen?

Over andere tentoonstellingen aanwezig in de Horta-galerij, daar zijn we absoluut niet mee verbonden; toegang tot het BRUSSELS COMICS FIGURINES MUSEUM omvat enkel het museum. Voor informatie over tickets of reserveringen voor andere tentoonstellingen kunt u rechtstreeks op hun respectieve websites informeren.

Heb je audiogidsen?

We hebben geen audiogids, maar u kunt een gids boeken die minimaal 10 dagen voor het bezoek moet worden betaald.

Accepteert u de Museumkaart nog?

Nee, wij zijn gestopt met deelname in januari 2022. De provisie was de hoogste op de markt (50%) wat financieel niet meer rendabel was voor ons museum.

Is het echt een privécollectie?

Ja, hij is van 2 gepassioneerde verzamelaars die het risico hebben genomen om een ​​deel van hun collectie te onthullen. Sinds 2012 evolueert het museum voortdurend en wordt het elk jaar gedeeltelijk vernieuwd, het is zeker een van de belangrijkste troeven.

* OPEN 9 May 2024.*