Over het Museum

Brussels Comics Figurines Museum

Een modern museum

Sinds het ontstaan in 2012, op initiatief van Eric Pierre (een verzamelaar en Brusselaar in hart en nieren), is het museum een waar plezier voor groot en klein, van stripliefhebbers tot de grootste kenners, van de meest gerenommeerde tot de meest vertrouwelijke.

Het Moof dompelt ons onder in de derde dimensie, gewijd aan de Stripkunst doorheen een prachtige originele privé collectie van figuren, uitgestald over meer dan 1 300 m² en op minder dan 200 meter van de Grote Markt van Brussel.

Een rijkdom aan collecties die elke 6 maand vernieuwd wordt, zodat elke terugkeer magisch blijft.

De Stripkunst in 3D

De decors, ontworpen door jonge artiesten en voornamelijk Brusselse studenten, zetten deze grafische en kleurrijke wereld op een fantastische manier in scene. Bekijk de tekenfilms, gebaseerd op stripverhalen, in hun originele versie en ontdek de verschillende aanpassingen van een stripverhaal naar het kleine en het grote scherm via het verhaal van de Belvision Studios.

Tijdelijke Tentoonstellingen

Het Brussels Comics Figurines Museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en verrijkt voortdurend haar permanente collectie. Aarzel niet om regelmatig de agenda met de activiteiten van het Museum te checken! Wees tijdens uw bezoek op uw hoede! Een woest monster is uit een etalage ontsnapt en werd tot op heden nog niet gevangen…

Het Museum op video

boetieken

Foto galerij

ontdekken
*** OPEN EVERY DAY from 1/7/24 to 2/9/24 ***